Social media
Bent u bekend met de kansen?
Slimme online marketing

Social media

De verbindende factor

Facebook, Twitter, LinkedIn en Google+ zijn niet meer weg te denken… maar heb jij hier wel een plan voor of de tijd om dit goed te onderhouden? Waar liggen voor jou de kansen?

Als je socialmedia eerder ziet als iets wat moet voor erbij, dan zal het weinig effect hebben. De kracht van het inzetten van slimme Sociale Media zit in het plan wat erachter zit. Alleen al in Nederland hebben miljoenen een account op diverse Sociale Media. Het bereik hiervan is enorm. Maar belangrijker is de impact die het slim benutten van de platforms op jouw rendement, klanten en prospects heeft. Ook jouw doelgroep bevindt zich op deze media. Maar hoe bereik je ze en wat is het doel?

Mogelijkheden met Social Media Marketing

Samen met jou maak ik een scan van jouw bedrijf en jouw huidige online aanwezigheid. Als je ergens naar toe wil, moet je immers ook weten wat het vertrekpunt is. Hierbij wordt ook gekeken naar de website. Want wat als het doel is om meer verkeer hier naar te krijgen en vervolgens loopt het daar dood? Dat zal zonde zijn van alle tijd en energie. Waar veel mensen niet bij stil staan is dat het ook een goed kanaal is om jouw eigen doelgroep beter te leren kennen. Waarom alleen over jezelf vertellen als je ook de interactie aan kan gaan?! Kortom er zijn vele manieren en mogelijkheden om voor jou online het verschil te maken. Wil je hier bij hulp? Ik kan je op weg helpen met het maken van Social Media plan en verder ontzorgen met het beheer van jouw Social Media.

stappen
Verschillende elementen
Verschillende elementen
Kom in beeld
het imago

Waar sta je voor en wat wil jij uitstralen? Hoe kijk jij naar het bedrijf en hoe kijkt de doelgroep?

strategie
het plannen van een reis

Zodra het vertrekpunt bekend is, kan ik de reis door de Sociale Media kanalen voor jou uitstippelen. Dit betekend niet dat je ook overal actief hoeft te zijn. Dit hangt af van het doel.

Onderhoud
consistentie

Zelf niet een ster met het onderhouden van je Social Media account? Om voor een optimaal effect te zorgen is consistentie van belang. Eveneens als het reageren op mensen die jou benaderen op Social Media.

Vormgeving
Eenduidige, herkenbare communicatie

Hoe ziet de opbouw er visueel uit? Zo is bijvoorbeeld het gebruik van afbeeldingen en kleur zeer bepalend, dit komt doordat de kleur bepaald welke signalen het afgeeft.

actueel
Speel in op actualiteiten.

Juist de Sociale Media, wat vooral vluchtig contact is kan je goed inzetten wanneer je wil inspelen op actuele gebeurtenissen.

Monitoren
Afwijken van de route.

Het kan voorkomen dat bij het bepalen van het doel voor een route is gekozen die niet goed genoeg blijkt te werken. Het is daarom van groot belang om het gehele traject alles te blijven monitoren.